Кокал чучела

Чучулото с формата на кокал е направено с мултифункционална цел за отработване на силови техники в борбата, където се изисква специфична сила за определена техника или дадено движение.

Освен, че това чучело е с формата на кокал, от тренировките, които показваме на клиповете, ще разберете, че тука борбата става наистина „за кокала“, както казваме в България.

Идеята на Иван Иванов да създаде чучелото кокал идва първоначално от амбицията му да импровизира движение и упражнение за повишаване на специфичната сила при техника от борбата наричана „носене през мост“. Който е минал през залата по борба, много добре знае, какво значи носене през мост.

На снимката двамата състезатели се опитват да направят пълен кръг, преминавайки през мост или просто трябва единият да превърти чучелото заедно с противника, или да принуди противника да разкъса захвата.

Двамата противници тръгват в противоположна посока и от там, който е по-силен, ще трябва да принуди другия да разхлаби захвата или да се откаже.

При това упражнение се създава състезателна атмосфера между двамата състезатели и от там се получава и ефекта от упражнението.

Също така, освен тази интензивна отработка, чучелото кокал може да бъде използвано и за хвърляния при борбата най-вече (поясно през трупа и хвърляния през гърди).

Относно силови упражнения, кокала може да се използва за подобряването на взривната сила на краката, като се правят серии от клякания, подскоци или разножки.

Чучела модел Кокал - цветен винил

Кокал чучело L (34-36 кг)

Доставка 80.00 лв.

Кокал чучело M (28-30 кг)

Доставка 60.00 лв.

Кокал чучело S (23-25 кг)

Доставка 55.00 лв.

*1 години гаранция на всички наши продукти изработени от изкуствена кожа.

Чучела модел Кокал - черен винил

Кокал чучело черно - L (34-36 кг)

Доставка 80.00 лв.

Кокал чучело черно - M (28-30 кг)

Доставка 60.00 лв.

Кокал чучело черно - S (23-25 кг)

Доставка 55.00 лв.

Кокал чучело черно - XS (14-16 кг)

Доставка 50.00 лв.

*1 години гаранция на всички наши продукти изработени от изкуствена кожа.