Suples Чучела за борба

Чучелата на Suples са едни от най-предпочитаните в света чучела за борба, джудо, граплинг и ММА тренировки. Иван и екипа на Suples са горди, че чучулите на Suples спечелиха конкурса и бяха закупени от Международният Олимпийски Комитет, за да се оборудват спортните зали в Олимпийското село по времето на Олимпийските игри в Лондон през 2012г. След дълги години прекарани в залата като състезател и треньор, Иван Иванов успява да експериментира и да набере достатъчно опит, за да може да направи чучела с необходимата пропорция на тялото, определените килограми за постигането на най-ефективна тренировка и да избере материал, от който чучулото ще се направи така здраво, че да издържа на тежките тренировки на борците. Доказателство за качествените чучула разработени от Suples са поръчките на много международни тренировъчни центрове в света, които използват чучулите на Suples и до ден днешен. Някои от най-редовните клиенти на Suples са следните международни Олимпийски Центрове:

  • Олимпийски Центрове Дина, Белкемен и Спорт Палас в България
  • Олимпийските центрове в град Колорадо Спрингс  в щата Колорадо и град Маркет в щата Мичиган в САЩ.
  • Отборите по борба на Американската армия, Американските въздушни сили и Военноморският флот тренират с чучолата на Suples.
  • Националните центрове на Корея, Германия, Франция, Япония, Канада, Бразилия, Мексико, Пуерто Рико, Сърбия, Гуам, Австралия, Испания, Италия и Англия, както и Центъра на Африка по борба в Сенегал.
Чучела за Борба, Джудо, Самбо и ММА
(Модел с ръце и крака)
Разгледай
Чучела за Борба, Джудо, Самбо и ММА
(Модел без крака)
Разгледай
Чучела за Борба, Джудо, Самбо, ММА и Фитнес
(Модел – скоростни)
Разгледай
Чучело за Борба, Джудо, Самбо, ММА и Фитнес
(Модел кокал)
Разгледай
Чучела за Борба, Джудо, Самбо, ММА и Фитнес
(Модел Чоук)
Разгледай
Чучела за Борба, Джудо, Самбо и ММА
(Модел Атакер)
Разгледай


Харнес за чучули
Разгледай


Чучуело сувенир
Разгледай

Ето как Иван Иванов обяснява ползата на тренировките с чучули:

“Чучулото е един много важен уред за подобряването на различни видове техники специфични за всеки един стил борба или бойни изкуства.

Освен, че винаги имаш партньор, на който можеш да разчиташ по всяко време, когато пожелаеш да тренираш, работата с чучулото дава възможност на спортистите да отработват многократно специфични техники и движения, докато затвърдят дадена техника до перфектност.

Освен тренировките за подобряването на техниката, чучулите могат да бъдат много полезни за развитието на нужната специфична кондиция, бързина, взривна сила и други физически качества важни в подготовката на всеки отделен стил борба. Давам за пример интервалните серии за интензивни хвърляния през гърди или през гръб (за време), които често използваме в тренировките и физическите тестове в двата стила свободна и класическа борба.”